MED4MIN > Статии > Лайфстайл > Лицето и косата са паспорта на жената

Лицето и косата са паспорта на женатаНе ми харесаСредноДобреМного добреПерфектно (2 глас(а), средно: 5,00 от 5)
Loading...

 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ние жените сме вечно вманиачени в телата си. Постоянно критикуваме я бедрата си, я талиите си, я ханшовете си.

Истината обаче е другаде!

Не! Не омаловажавам фигурите ни, по никакъв начин! Разбира се, че залитането в едната или другата крайност на килограмите отблъскват мъжете, но в общия случай лицето, косата, ноктите, дрехите, хигиената и маниерите на жената остават впити в ума на другите и могат спокойно да наклонят везните в желаната от нас насока.

И така, по ред на номерата, нека разгледаме как можем да развием силата на нашите женски козове!

Грижа за лицето

Лицето и косата са паспорта на жената! Ежедневната грижа и внимание към тях са изключително важни, защото това е ПЪРВОТО нещо, което виждат другите.

Кожата на лицето се влияе от продуктите, които употребяваме върху нея, от начина ни на хранене, от здравословното състояние на организма, от атмосферата, на която я излагаме и др. Не, не можем да се предпазим от всичко вредно, но можем да ограничим „вредителите“. Да не прекаляваме със сладкото и мазното – на всички ни е ясно, но нека да разгледаме казуса с козметиката.

Никога не можем да бъдем на 100% сигурни в написаното на етикетите, но определено можем да имаме по-голямо доверие на продуктите, които подлежат на по-голям брой „проверки на качеството“. В нашия случай това е медицинската козметика, която лесно можете да откриете в повечето аптеки и да се допитате до фармацевтите или консултантите на медицинска козметика. Сравнително на достъпни цени можете да откриете разнообразни продукти на La Roche-Posay, Bioderma, Uriage, SVR, Eucerin и други. Често правят промоции на по-големи разфасовки или Ви предлагат втори продукт безплатно при закупуване на друг и в крайна сметка цените стават още по-достъпни. И ако някоя от Вас ми направи сравнение с продукти, които си закупува за по 2-5лв ще Ви помоля да си зададете следния въпрос: „Ако нещо ми се продава за 3 лв, то дистрибутора за колко го е дал на продавача, производителят пък за каква сума го е продал на дистрибутора и колко в крайна сметка е реалната цена на това, което е вътре в опаковката и аз възнамерявам редовно да го втривам в кожата на лицето си?“

Производител, който е направил десетки изпитвания преди да пусне продукт на пазара и има непрекъснат контрол на качество на целия процес на производство е нормално да продава по-скъпи продукти.

Не, не казвам, че всичко скъпо е качествено, но ако се запознаете от близо с качеството на контрол, на което са подложени различните производители, лесно ще отсеете излишно надутите цени от разумните.

Ако имате проблемна кожа е препоръчително да посетите Дерматолог, който ще Ви насочи най-добре към нужната козметика и лечение, ако се налага такова.

Но ако нямате оплаквания от кожата на лицето си, то основните правила са прости:

  1. Мийте лицето и шията си с вода сутрин и вечер (не посягайте към сапун за ръце или душ гел, ако обичате). Когато чувствате кожата си омазнена – ползвайте почистващ гел за лице. Ако кожата Ви е суха след това, лек хидратиращ крем за лице ще бъде от полза, като не забравяте и шията. Ако кожата чак се лющи след измиване на гела, навярно този продукт е по-агресивен от нуждите на лицето Ви.ПОМНЕТЕ: Ако Вашето лице се омазнява 2-3 пъти седмично (или по-малко), то Вие трябва да ползвате продукти за нормална или нормална към комбинирана кожа. Обикновено тези продукти са „по-леки“ (по-малко агресивни като козметика), спрямо тези, които са за мазна или суха кожа.
  2. Да заспите с грим на лицето си е като да влезете под завивките с кални обувки! Винаги събуваме обувките си преди да легнем в леглото, нали? Може да опитате да не си сваляте обувките, докато не си махнете грима – това лесен начин да започнете създаване на този жизнено важен навик. Всички искаме да сме възможно най-красиви, излизайки от вкъщи, но ако сме допуснали някой да спи в леглото ни, а той се уплаши от нас, когато нямаме грим – или трябва да почнем да се гримираме по-леко или този мъж не е достатъчно влюбен 😊
  3. По-добре ограничено количество качествена козметика, от колкото торба с отрова на младостта. Живеем в България и повечето от нас знаят какво означава да нямаш пари. Но момичета, по-добре да се лишим от цигари, посещения на кафета, храни в опаковки, та дори и дрехи „първа ръка“, но да си вземем по един от основните продукти за лицето ни, които ще стигнат за цяла година!
   1) 50мл хидратиращ крем или 100мл тоалетно мляко (обикновено е на още по-добра цена от крема);
   2) 200 мл почистващ тоник/мицеларна вода или почистващ гел
   3) фон дю тен или BB-крем
   4) спирала
   Всички тези продукти спокойно може да си закупите за 120лв без да правите компромис с качеството – по 10лв на месец струва годишната грижа за лицето Ви. Струва си да спестяваш от 2 кутии цигари или от 3 води с 3 кафета или една блуза/тениска или потник на промоция месечно. Цигарите ще свършат за седмица, кафетата и водите ще ги забравим до края на деня, а която и да е дреха за 10лв ще се скъса или избледнее за година-две.Но лицето, лицето мили дами, то ще бъде с нас, докато смъртта ни раздели.

Статията достига до вас благодарение на д-р Елена Стефанова Стефанова


 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Коментирай

avatar
  Subscribe  
Извести ме за