MED4MIN > Университети > МУ-Варна > Интервю с председателя на студентски съвет към МУ-Варна

Интервю с председателя на студентски съвет към МУ-ВарнаНе ми харесаСредноДобреМного добреПерфектно (1 глас(а), средно: 5,00 от 5)
Loading...

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Здравейте! Благодарим Ви, че се съгласихте да дадете интервю на Med4min – Medicine Made Easy. Бихте ли се представили на нашите читатели?

Казвам се Божидар Илиев Касабов и съм завършил висше образование в Медицински колеж – Варна с ОКС “професионален бакалавър” по специалност Рехабилитация. По настоящем съм студент първи курс по Дентална медицина в Медицински университет – Варна “Проф. д-р Параскев Стоянов” и съм председател на Студентски съвет.

Разкажете ни повече за СС и как виждате ролята на организацията, която представлявате в обществото?

Лично за мен Студентски съвет представлява много важна част от живота ми, тъй като аз се присъединих към него още през 2012 година. Активно участвах и подпомагах всички събития (повечето от които бяха нововъведения) през мандата на д-р Борис Андонов, а след това бях избран за заместник-председател за Медицински колеж и ФОЗ (Факултет по обществено здравеопазване). Студентски съвет допринася за осъществяване по-успешна връзка между студентите и ръководството и администрацията на университета, стимулирайки учащите да изразяват активна студентска позиция. Структурата има утвърдени традиции, но същевременно се развива с бързи темпове – всяка година се добавят нови и разнообразни събития както в календара на Студентски съвет, така и в този на Медицински университет – Варна.

Вие откога сте председател на СС към МУ-Варна и има ли неща, които искате да подобрите и/или да промените изцяло?

Имам удоволствието да съм председател на Студентски съвет при Медицински университет – Варна от 29 септември 2017 година. Както вече споменах, структурата има утвърдени традиции, които уважавам дълбоко и не бих желал да променя, а само да надградя заедно с екипа си. Стремим се към подобряване и цялостен напредък– с всяка година инициативите ни стават по-мащабни и по-качествени. Освен това Студентски съвет продължава и да обогатява календара си с нови идеи. В унисон със старанието ни за прогрес ще си позволя да цитирам една мисъл на Фройд, която аз лично харесвам и ценя: “Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате – това сте вие в миналото. И единственият, от когото трябва да сте по-добри – това сте вие сега.”

Какво е мнението Ви за останалите студентски организации във Вашата сфера?

Реално погледнато Студентски съвет и трите асоциации, действащи на територията на МУ–Варна, а именно: Асоциация на студентите Медици в България – клон Варна (АСМБ), Асоциация на студентите по Дентална медицина – Варна (АСДМ) и Асоциация на студентите по Фармация във Варна (АСФВ), винаги са вървели ръка за ръка и са работили заедно. Календарите ни са синхронизирани и взаимно подкрепяме инициативите си. Тъй като сте медия с медицинска насоченост, бих си позволил да опиша отношенията между Студентски съвет и трите асоциации не като мутуализъм, а като симбиоза.

Опишете ни как протича Висшето образование на студентите от Медицински университет Варна в най-смелите Ви мечти.

Считам, че Висшето образование в Република България е на много високо ниво и предоставя ерудирани кадри. Относно Медицински университет – Варна това, което е в най-смелите ми мечти, е самата реалност, колкото и утопично да звучи. Преподавателите са на световно равнище и продължават да се квалифицират, предавайки знания, страст към науката и желание да помагаш към своите студенти. Администрацията и ръководството непрекъснато надграждат университета и помагат на нас, учащите, да се развиваме по-успешно. Медицински университет – Варна предлага и голямо разнообразие от извънучебни дейности – театрална трупа “Инфаркт”, Клуб на будните таланти “Д-р Р. Зл. Радев и приятели”, АСМБ, АСДМ, АСФВ, Курс по ветроходство и безброй други. Инвестира се и в спорта, като за това говорят успехите на нашите колеги в различни спортни дисциплини, както и превръщането на ветроходството в емблематична и традиционна част от подготовката на студентите. Вярвам, че всеки студент може да намери своето място тук в учебен и в личен план.

Какво бихте искали да кажете на нашите читатели в заключение?

В заключение бих искал да изкажа дълбока благодарност и признателност към ръководството и администрацията на Медицински университет – Варна “Проф. д-р Параскев Стоянов”, специално към ректора, проф. д-р Красимир Иванов, към преподавателите и към своите колеги. Благодаря и на Вас, Med4min – Medicine Made Easy, за възможността да изразя всичко това чрез интервюто. На читателите Ви пожелавам много бъдещи успехи както в личен, така и в професионален план. Бъдете жадни за знания и постижения и имайте куража да се борите за тях. Не се страхувайте от непознатото, защото всяко нещо, което Ви вади от зоната на комфорт, гради характера Ви.


 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Коментирай

avatar
  Subscribe  
Извести ме за